Het dementieel proces van cognitieve achteruitgang zorgt voor veel lichamelijk en geestelijk leed bij degene die dat ondergaat. De perceptie van de werkelijkheid is vervormd en de interpretatie van de inhoud van gevoelsbeleving verandert.

 

Met relaxatietherapie bij dementie willen wij primair innerlijke rust en stressreductie bereiken zoals kalmte, verminderde spanning, positieve lichaamsbeleving, lichamelijke rust( minder geagiteerd gedrag).

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat door relaxatietherapie de mens met de diagnose dementie beter in staat is om bijvoorbeeld zijn/haar hartslag scherper en fijner waar te nemen( positieve ik-beleving).

 

Werkwijze bij een relaxatiesessie:

Wij werken volgens het principe van de sofrologie, tactiele of passief-dynamische technieken, handmassage en de Therapeutic Touchmethode, actieve relaxerende oefeningen, om positieve veranderingen te bereiken.

Wij praten eenvoudig en nodigen de klant uit zich comfortabel te voelen door een voor hem/haar gemakkelijke zit- of lighouding aan te nemen.