Detox your Body


Iemand vroeg mij wat de meest natuurlijke manier van ontzuren voor het lichaam is? De meest natuurlijke manier van ontzuren is de manier van het terug in balans brengen van het zuur-basen evenwicht van je lichaam op dusdanige wijze dat het bij je pas. Ik vind dat je jezelf niet moet verliezen in de meest ingewikkelde manier; zodat je het reinigingsproces van je lichaam niet meer volhoudt. Immers een juist en regelmatig ontzuringsproces van je lichaam vindt zijn oorsprong in het regelmatig en niet overvloeding eten per dagdeel. Ook heeft dat te maken met de ziektegeschiedenis van iemand. Welke aandoeningen of beperkingen staan het juiste ontzuringsproces in de weg en hoe kan dat in juiste balans worden gebracht? Is er medicatie op doktersvoorschrift bij nodig?

Ontzuren betreft het terug in balans brengen van je lichaam, waarbij via de huid, je ademhaling, urine en ontlasting afvalstoffen op propere wijze uit het lichaam worden verwijderd.

Dat kan je doen door:

- Eerst je ziektegeschiedenis na te gaan op haalbaarheid. In hoeverre ben je in staat om zo'n reinigsproces alleen te doen? Bij twijfel is het beter om een deskundige voor de juiste begeleiding in te schakelen.

- Een theelepeltje olijfolie die geschikt is voor het bereiden van verse salades kan helpen om de ontlasting op gang te brengen. Op nuchtere maag een beker gekookt water dat is afgekoeld tot op veilig drinkbare temperatuur te drinken.

- Eén vitamine E capsule en/of één multivitamine capsule dagelijks in te nemen. Dagelijks voldoende water( 2 liter ) te drinken.

- Vleesloze dagen toevoegen aan jou eetpatroon en alleen groenten of fruit per dagdeel eten.

- Het is goed om het eten van brood, indien mogelijk per dagdeel over te slaan.

- Het laten meten van je zuurgraad in de urine.

- Bij mij een afspraak te maken voor adequate ondersteuning/begeleiding op maat

- het drinken van Artisjokthee; reinigt de lever.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief