© Thuiszorg Therlisana , 2019 All Rights Reserved 

Gebakken knolselderieplakken, een hartig, gezond en lekker tussendoortje voor 4 porties

September 21, 2016

Ik heb in Zoutleeuw tijdens mijn stageperiode als Wellnessconsulent Care and Vitality heerlijke knolselderieplakken gegeten. Het blijkt een authentiek Belgische lekkernij te zijn.

Neem 1 knolselderie van ongeveer 750 gram en snijdt het groen er vanaf. Schil deze en spoel het af onder koud stromend water.                      Bewaar wat van het mooi groen voor de garnering. Snijd de knol in plakken van ongeveer 1 cm. Dep deze droog met keukenpapier. Besprenkel de plakken knolselderie met citroensap en wrijf ze in met zeezout en witte of zwartepeper. Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de plakken aan weerskanten tot ze goudbruin zijn. Garneer de plakken met selderiegroen en eet smakelijk!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten
Recente berichten

November 13, 2016

November 9, 2016

November 9, 2016

October 27, 2016

September 30, 2016

Please reload

Archief
Please reload