Hoe zet je thee? Welk stadium is nou goed genoeg

September 21, 2016

Ik drink zeer graag kruidenthee, gezet van kokend water dat niet zijn volledig kookpunt van 100 graden heeft bereikt. De kruidenthee smaakt niet bitter en ik geniet met volle teugen van de aroma.

Het water heeft een kookpunt van ongeveer 70 graden bereikt als je een vaag gesis hoort of kleine belletjes kunt zien. Ik vind groene thee met ginseng het lekkerst getrokken  op deze temperatuur.

Wanneer de grote bellen door het kokend wateroppervlak breken; je hoort dit alsof het water rollend kookt dan heeft het kokend water een temperatuur van ongeveer 80 tot 99 graden bereikt. Als de stoom begint af te drijven, is de temperatuur goed genoeg om voor het zetten van kruidenthee te gebruiken.

Je kunt deze tip gebruiken om zelf te onderzoeken, wat je nou het lekkerst en het best vindt! Enjoy!

 

Zet geen thee in een aluminium, tinnen of gietijzeren pan. Deze  kunnen je thee een vieze metaalsmaak geven.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten
Recente berichten

November 13, 2016

November 9, 2016

November 9, 2016

October 27, 2016

September 30, 2016

Please reload

Archief
Please reload

© Thuiszorg Therlisana , 2019 All Rights Reserved