Ouderen met een depressie; soms moeilijk te herkennen

September 21, 2016

Meestal hebben oudere mannen en vrouwen met een depressie geen last van extreme somberheid. Ook ervaren ze hun emoties niet als leeg of dood van binnen. Ouderen die depressief zijn, ervaren meer gevoelens van lusteloosheid; praten soms heel veel over dingen die ze nog willen 'oppakken' om te doen. Zijn eerder mat en gelaten. In gezelschap van anderen voelen ze zich vaak beter, waardoor hun vlakke stemming gemakkelijk over het hoofd kan worden gezien. Hun besluiteloosheid en concentratieproblemen kunnen soms als beginnende vorm van dementie worden gezien. Als zorgverlener is het goed om bij dergelijke signalen door te vragen; zodat tijdig medische hulp kan worden ingeschakeld.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten
Recente berichten

November 13, 2016

November 9, 2016

November 9, 2016

October 27, 2016

September 30, 2016

Please reload

Archief
Please reload

© Thuiszorg Therlisana , 2019 All Rights Reserved