© Thuiszorg Therlisana , 2019 All Rights Reserved 

Zelf pesto maken voor 10 - 15 personen

September 21, 2016

Ik heb pesto gemaakt van verse basilicum blaadjes uit mijn kruidentuin. Ik heb in plaats van Parmezaanse kaas en kaaspoeder; jong belegen kaas toegevoegd. Ik heb gekozen voor jong belegen kaas, omdat ik de smaak van het toegevoegd zeezout beter tot z'n recht wilde laten komen. Zeezout dat op zuivere wijze gewonnen  is, bevat belangrijke mineralen en sporen elementen. Een bekend mineraal is magnesium. Magnesium zorgt voor onder ander voor de botopbouw; ondersteunt de overdracht van prikkels in de spieren en zenuwbanen.

Benodigdheden

800 gram verse en gewassen basilicum blaadjes

200 gram ongebrande notenmix: hazelnoten, walnoten, cashewnoten en geblancheerde amandelen.

75 - 100 ml olijfolie

1 theelepel Limonolio(olijfolie + limoen;  van het merk Colavita)

1 theelepel Pepperolio(olijfolie met zeer milde pepersmaak; van het merk Colavita)

3 afgestreken eetlepels rietsuiker

2 -3 afgestreken theelepels zeezout

Desgewenst nog wat witte peper toevoegen.

Bereidingswijze

Doe alle benodigdheden in een mengkom en maal alles samen tot een smeuiig mengsel.

Serveer als voorgerecht met beschuitjes(van zelf gebakken brood) en eet smakelijk!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten
Recente berichten

November 13, 2016

November 9, 2016

November 9, 2016

October 27, 2016

September 30, 2016

Please reload

Archief
Please reload