Hoe zet je thee? Welk stadium is nou goed genoeg

Ik drink zeer graag kruidenthee, gezet van kokend water dat niet zijn volledig kookpunt van 100 graden heeft bereikt. De kruidenthee smaakt niet bitter en ik geniet met volle teugen van de aroma.

Het water heeft een kookpunt van ongeveer 70 graden bereikt als je een vaag gesis hoort of kleine belletjes kunt zien. Ik vind groene thee met ginseng het lekkerst getrokken op deze temperatuur.

Wanneer de grote bellen door het kokend wateroppervlak breken; je hoort dit alsof het water rollend kookt dan heeft het kokend water een temperatuur van ongeveer 80 tot 99 graden bereikt. Als de stoom begint af te drijven, is de temperatuur goed genoeg om voor het zetten van kruidenthee te gebruiken.

Je kunt deze tip gebruiken om zelf te onderzoeken, wat je nou het lekkerst en het best vindt! Enjoy!

Zet geen thee in een aluminium, tinnen of gietijzeren pan. Deze kunnen je thee een vieze metaalsmaak geven.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief

© Thuiszorg Therlisana , 2020 All Rights Reserved