Hoofdpijn! iedereen heeft daar weleens last van.

De opkomst van de voedingsindustrie! Daar maken we dagelijks dankbaar gebruik van. Zeker een uitkomst in deze tijd, waarin de ontwikkelingen steeds sneller gaan. Door het consumeren van een specifiek product kan je overgevoeligheidsreacties ontwikkelen die zich kunnen uiten in hoofdpijn.

Hoofdpijn, eczeem en migraine kunnen soms het gevolg zijn van een onderliggende aandoening, bepaalde gebruiken of een overgevoeligheidsreactie.

Soms kan je de ene dag meer verdragen van een bepaald product dan op een andere dag. Het is goed om bij aanhoudende klachten je huisarts te bezoeken voor een onderzoek; tegelijkertijd kan je ook je eetgedrag nagaan. Factoren als stress, roken, alcohol, lichamelijke inspanning kunnen de overgevoeligheidsreactie verergeren.

Tip: ga na welke voedselbestandelen je tot je neemt bij consumptie van verpakte producten met conserveermiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers en vervang zonodig het desbetreffend product voor wat anders!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief