Overgewicht, wat gebeurd er nou precies?


Bij het steeds zwaarder worden in lichaamsgewicht, slaat je lichaam steeds meer (onderhuids) vet op. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat door de toename van lichaamsvetten de snelheid van interne lichaamsprocessen afneemt. Ons lichaam is van origine precies geschapen zoals het moet functioneren. Alle overgewicht wat we gedurende ons leven erbij eten, remmen de natuurlijke functies af. Bloedvaten en slagaders verwijden langzaam en moeten steeds harder werken om bloed door ons lichaam te pompen( hetgeen waarvoor onze bloedvaten zijn gevormd). Sneller en harder moeten werken dan normaal leidt tot snellere veroudering van de organen in je lichaam. Het kan zijn dat je je hierdoor steeds ouder begint te voelen, omdat je energie afneemt. Genieten van het leven en normaal kunnen participeren in het dagelijks functioneren worden meestal minder vaak als plezierig ervaren. Afslanking op een zo natuurlijk mogelijke manier is dus zeker de moeite waard.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief