3- gangen menu


Als de hoofmaaltijd goed is samengesteld, zullen normaal gezien daar de meeste voedingsstoffen in zitten. Een toetje(veelal erg zoet en gemaakt van witte suiker) is eigenlijk niet nodig naar mijn mening. Je kunt er echter wel iets feestelijk van maken met vers fruit en wellicht vruchten in siroop. Ga op onderzoek uit en verleg je grenzen in het geoorloofd varieren met eten!:D

Een recept om uit te proberen:

Gevulde sinaasappels met kersen en bananen.

Snij de sinaasappels doormidden, in de schil. Haal het vruchtvlees voorzichtig eruit. Ontpit de kersen of gebruik hiervoor de kersen in siroop en prak ze samen met de bananen goed fijn. Vermeng het praksel met het vruchtvlees van de sinaasappels en voeg er wat honing aan toe of rietsuiker. Vul de halve sinaasappel hiermee. Leg de gevulde sinaasappels op een schaal en strooi een vleugje kaneelpoeder over de sinaasappels. Desgewenst een stukje persik in siroop voor de finishing touch. Als je verse kersen gebruikt is het feestelijk om de schaal op te vullen met de kersen.

Eet smakelijk!.......

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief