De functie van de twaalf vingerige darm en koolhydraten

Koolhydraten, is als begrip iedereen wel bekend. Wat zijn koolhydraten nu precies?

Koolhydraten zijn energierijke stofjes die in onze voeding voorkomen. Aardappels, groente en fruit zijn daar een praktisch en energierijk voorbeeld van. Frisdrank, snoep daarentegen zijn koolhydraatarm en zijn af en toe wel lekker om te gebruiken.

Op de eerste plaats ben je de eigenaar van je eigen lichaam en dien je daar goed voor te zorgen, binnen de mogelijkheden die je hebt.

Zo werkt het!

Ik dacht na over het verteringsproces dat een voedselbrij ondergaat en kon mij daar enigszins een voorstelling van maken hoe gestructureerd en onafgebroken elk detailproces wordt uitgevoerd. Ons spijsverteringssysteem is prachtig samengesteld mits het ook ten volle kan functioneren.

Als onderdeel van dit verteringsproces ontstaat er een enorme zuurgraad(PH) die door de twaalfvingerige darm wordt afgebroken. Wij als hulp van ons eigen lichaam kunnen dit proces ook redelijk tot zeer goed beinvloeden door steeds in kleine hoeveelheden te eten, matig te zijn met vet en vlees en regelmatig een kopje biologische brandnetel - of kamille thee te drinken. Voor degenen die citroenthee lekker vinden is dat ook een prima alternatief.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief